*Magnify*
SPONSORED LINKS
Printed from https://www.writing.com/main/view_item/item_id/1917354-Ona-ja-i-Mocart
Rated: 13+ · Monologue · Romance/Love · #1917354
Monolog muskarca koji za partnera ima Mocarta
Kada sam je sreo, prosto sam pozeleo da taj susret vecno traje. A, ona... Ona voli Mocarta, vise nego mene. Ljut sam na nju i na to sto je unistila nase snove. |Prodala nas je za kompozitora koga ja ne razumem i koga nikada necu shvatiti. Ko je Mocart? Ja prosto ne verujem da tako nesto moze meni da se desi, ali eto.
Sve vise verujem da je ljubav plod moje maste, a da ona inikada nije znala da voli. Uvek je nalazila razloge, da ponovo slusa ono sto ja ne razumem. Svaki dan izdvaja vreme za klasicnu muziku, a ja sam daleko od nje. ja sam covek sadasnjosti. Ali ja je volim, ja je i dalje volim. Samo, ona nece da prihvati da ja, a ne on, trebam biti na prvom mestu.
Kada se probudim ujutru, iznova cujem njega. Zatvorim usi i pozelim da se nisam probudio. Ona me ne vidi, ne cuje, cuje samo njega. Gledam u nju, u moju tuznu sudbinu, a ona kaze: - Slusaj kako je divno... Ja, razume da si ti iz drugog sveta, ali potrudi se.
Ja se trudim, ali ne ide. Jednostavno, roker ima drugi svet. Pokusavamo spojiti razlcite svetove. Ne, ne ide.
Na zalost, sve je vise volim.
A, ona... Ona kaze: - Za neke ljude Bog je stvorio posebne price. Njih treba razumeti. Prici im polako i sanjati sa njima zajedno.
Gazim prstima po sobi, da ne remetim tisinu, ocekujuci da cu prepoznati lepotu onoga sto govori, ali ne. Ne razumem... Gubim se u svom traganju onoga sto ona prica. Ne mogu sanjati sa njim. Vec sam klonuo. Nestalo mi je snage, za njene snove. Meni treba ona.


© Copyright 2013 Violeta Divnic/Nenic (astrowixi at Writing.Com). All rights reserved.
Writing.Com, its affiliates and syndicates have been granted non-exclusive rights to display this work.
Log in to Leave Feedback
Username:
Password: <Show>
Not a Member?
Signup right now, for free!
All accounts include:
*Bullet* FREE Email @Writing.Com!
*Bullet* FREE Portfolio Services!
Printed from https://www.writing.com/main/view_item/item_id/1917354-Ona-ja-i-Mocart