*Magnify*
SPONSORED LINKS
Printed from https://www.writing.com/main/view_item/item_id/1989979-Kapitola-9
Rated: 13+ · Other · Other · #1989979
Henry da boss
Spat v izbe na tretom poschodi som si naozaj vsimol, ze nie vsetko bolo tak ako sa mi na prvypohlad zdalo. Ale bol to predsa Tommy, co Boss cakal? Ze sa budem tvarit akoby sa nic nestalo a v klude si sadnem vedla mrtvoly cakajuc co sa objavi aby mi nakoniec aj tak povedal, ze sme debili za to, ze sme sa rozdelili? Proste som sa rozhodol konat, to je podla mojho nazoru vzdy lepsie ako sediet na zadku a honit si vtaka. Mal by ma za to pochvalit, ze som toho Tonyho, ci ako sa vola vobec chytil, je predsa dolezity tak ci onak. Nie, on ma za to zbuzeruje ako svoju suku, ale ved pockaj Kat aj na teba raz pride. "Henry ty pako potrebujem ta naspat tu dole" zakrical Kat. "Ano, jasne boss, hned som tam". Vratil som sa naspat do miestnosti ale ta bola prazdna. "Tu som, pomoz mi ho preniest do pivnice". Ozvalo sa z chodby. Kat sa pokusal preniest telo cez cele poschodie ale jeho tenke paze mu to samozrejme nedovolili. Aj by som sa mu zasmial, keby nebol taky podrazdeny celu dobu. "Ani slovo!" povedal Kat. "Prosim? Nic som nepovedal." "Ale chcel si!" odpovedal Kat. Zamrazilo ma az na chrbte, co do pekla ma toto znamenat?! "Necum a chytni ho za nohy, alebo vies co, za hlavu, ta je tazsia". Samozrejme. Na co ho vobec tahame do pivnice, ved tam mame vsetko nase prislusenstvo s mapami a planmi. Ale zase Kat ho nakoniec bude musiet zabit, nenechal by aby niekto nepovolany pobehoval po vonku s informaciami o nas, takze by mi to az tak vadit nemalo. V pivnici som ho priviazal o hydrant, tak aby musel stat. Bol stale v bezvedomi a obvaz mu uz silno presakoval. "Mam ho zobudit?" spytal som sa. "Ak ti to urobi radost...". V momente som sa mu pravu pestou zahnal po tvari. Z nosa mu zacala otrasne striekat krv, musel som mu ho asi zlomit. "Neprebera sa". "Daj tomu cas" ozval sa Kat. Dal som mu este jednu, tento raz lavou. Na moje prekvapenie mu teraz krv z nosa prestala tiect, dal som mu ho asi zase na miesto. Kat si toho vsimol a chraplavo sa na sekundu zasmial. "Stale nic" povedal som. "Asi je mrtvy alebo co". "Som nazive. Ty skurvysyn" ozvalo sa vtom. "Ja ti dam skurvysyna ty prasivy pes". Hned som mu dal jednu na solar. Kat zrazu zmenil ton z nervozneho na kludny a neskutocne uchylne povedal. "Henry, Henry klud. Nas host si zasluzi vrucne privitanie tak sa nechovaj ako barbar a tam sa postav do rozku". Postavil som sa do rohu miestnosti tak aby som mal stale dobry vyhlad na to co sa deje. Kat zacal rozpravat.
"Uvital by som keby sme sa najskor predstavili, co na to hovoris? Mne nazyvaju Kat, to ti bude musiet stacit. A teba ako volaju?"
"Ja som A-an-anthony. "
"Tesi ma Anthony, urcite ta zaujima, kde teraz si, vsak Anthony?"
"Kde som?"
"Oo dobra otazka Anthony, momentalne nas delia styri podlazia od dvoch mrtvol, vies o tom nieco Anthony?"
"Nie."
"Anthony, Anthony, mas este jeden pokus dat mi spravnu odpoved inak sa obavam, ze prehras a ja na ta pustim Herryho" ukazal na mna. "Herryho urcite poznas, ved touto dobou vy uz musite byt aj kamarati" "Nie je pravda Henry?"
"Mozem toho skurvysyna uz konecne zabit?" odvetil som.
"Anthony, Anthony, vidim, ze ty si ani kamaratov nevies spravit, to je velmi zle, velmi, velmi. Obvzlast tady, ked tu pobehujes a zabijas ludi, nemas nikoho kto by ti potom pomohol. Anthony, nech ma byt tvojim kamaratom, nech ma ti pomoct. A ja ti vazne chcem pomoct, len potrebujem aby s bol ku mne uprimny." Zakoncil melancholicky. "Tak co dame tomu este jeden posledny pokus?" nadsene po chvili povedal.
"Prepac. Kat. Nechcel som byt neslusny. Ano, viem o nich nieco."
"Vyborne, vyborne Anthony, konecne sa niekam dostavame."

© Copyright 2014 Joseph Janovskij (adammatus at Writing.Com). All rights reserved.
Writing.Com, its affiliates and syndicates have been granted non-exclusive rights to display this work.
Printed from https://www.writing.com/main/view_item/item_id/1989979-Kapitola-9